Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogbesökare frikänns från sexuellt ofredande – misstänktes ha tafsat på kvinna

En kvinna blev tagen på ena bröstet när hon besökte en nattklubb i Sälen i våras.
Hon pekade ut en man som förövare. Mora tingsrätt har dock frikänt mannen från misstankarna, eftersom tingsrätten anser att bevisningen inte håller.
Mannen har förnekat brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

SÅ KÖPER DU PLUS

I slutet av mars i år befann sig en kvinna från Stockholmsområdet i Sälen där hon besökte en nattklubb tillsammans med några vänner.

Kvinnan har uppgett att en okänd man grabbade tag i hennes ena bröst inne på nattklubben. Hon blev arg och sade till mannen, som då pekade på sin kompis. En stund senare tillkallade kvinnan vakterna och pekade ut mannen för dem, varpå vakterna omhändertog mannen.

Mannen själv har förnekat brott. Han har uppgett att han var berusad men att han har klara minnesbilder från kvällen. Han har uppgett att kvinnan måste ha tagit fel på person när hon pekade ut honom.

En kvinna blev tagen på ena bröstet när hon besökte en nattklubb i Sälen i våras. Hon pekade ut en man som förövare. Mora tingsrätt har dock frikänt mannen från misstankarna, eftersom bevisningen inte höll. OBS: Bilden är tagen på en annan nattklubb.Foto: Brennan Linsley/TT

En av kvinnans kompisar har vittnat om att hon hörde att kvinnan ropade "det här är inte OK" och då vände sig om och såg att en man höll sin hand över kvinnans ena bröst. Vittnet minns dock inte helt och hållet hur mannen såg ut, men har lämnat uppgifter om hans kläder.

Mora tingsrätt anser att det är utrett att någon tafsade på kvinnan inne på nattklubben. När det gäller att utreda vem som gjorde detta så konstaterar tingsrätten bland annat att kvinnan och hennes kompis har lämnat olika vittnesmål kring var den misstänkte mannen stod någonstans i förhållande till sin kompis.

Däremot påpekar tingsrätten att mannen har uppgett att han har ett "relativt ovanligt signalement" då hans armar är täckta av tatueringar, vilket mannen anser att kvinnan och vittnet borde ha sett, då de båda har uppgett att han bar t-shirt eller pikétröja under kvällen.

Tingsrätten anser att det är en brist i utredningen att det inte finns några fotografier av mannen från kvällen, som hade kunnat visa hur han såg ut och var klädd den aktuella kvällen.

Även om tingsrätten inte anser att något har framkommit som tyder på att kvinnan och vittnet skulle ha anledning att anklaga mannen för något som han inte har gjort så anser tingsrätten att bevisningen inte håller för att fälla mannen för sexuellt ofredande.

Därför frikänns mannen från misstankarna.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons