Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieelever bor tryggt på Campus Storbyn

MALUNG
Ett bra och tryggt boende.
Satsningen på ett Campus för elever studerande i årskurs ett på gymnasieskolans idrottsprogram i Malung har slagit väl ut.
I dagsläget bor 35 ungdomar i de nyrenoverade och ombyggda elevboendet på Storbyn.

Annons

- Det är faktiskt ett ganska unikt att vi nu kan erbjuda alla våra elever i årskurs ett eller de som söker in på några av alla utbildningar med riksintag på gymnasieskolan ett tryggt boende med personal, måltider och läxhjälp, säger Helene Aune, mentor vid skidlärarprogrammet och ansvarig för samarbetet mellan skolan, Campus och Malungshem.

Kenta Larsson och Pernilla Lissel  arbetar på Campus Storbyn  och Helene Aune (ansvarig för boendet) och Jonas Larsson VD för bostadsbolaget Malungshem.

Hela projektet startade någon gång i slutet av förra året. Sedan har allt gått i en rasande fart med ombyggnad och färdigställande av elvevboendet.

- Det här projektet kändes positivt både för våran del, skolan och kommunen, menar Jonas Larsson, VD på Malungshem.

Oliver Morenus (Kiruna), Gustaf Rönning (Falun) och Alexander Larsson (Sundsvall) bor och trivs bra på Campus Storbyn.

Från att man satt spaden i backen i december förra året till att man byggt om de 16 lägenheterna till 24 lägenheter med plats för 41 boendemöjligheter, stod allt inflyttningsklart i slutat av sommaren.

De nyrenoverade en-eller tvårumslägenheterna är möblerade. I den gemensamma matsalen finns TV-rum, förråd samt tvättstuga. Här serveras frukost och middag och här finns personal under hela dygnet, undantaget icke skoltid.

- Vi har fått en väldigt bra respons även från föräldrar. För skolan känns det bra att kunna erbjuda den här möjlighten och tryggheten för alla som börjar studera vid våra idrottsprogram här på skolan, säger Helene Aune.

Både hon och Jonas Larsson påtalar att det även finns andra bra alternativ till studentboenden i kommunen. Men där får ungdomarna klara sig själva under fritiden.

- Det känns bra att bo här, säger Jesper Persson från Ludvika som nu går första året på  Freeridegymnasiet i Malung.

Planer om att starta upp ett mera tryggt elevboende i Malung har funnits med i diskussionerna under en längre tid. När man väl kom till ett beslut gick allting väldigt smidigt och snabbt. Vissa påtryckningar har även funnits från Svenska Skidförbundet.

- Det är inte alltid lätt att flytta hemifrån när man är 16 år och då känns det här som en bra och trygg början för både ungdomar och föräldrar, säger Helene Aune.

Skulle det visa sig att behovet skulle vara större ställer sig inte bostadsbolaget främmande för en utbyggnad.

-

Annons