Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra bränder i Malung-Sälen inom ett par timmar: "Det blir en anmälan om brott"

Uppdaterad/ Inom loppet av två timmar åkte räddningstjänsten ut på fyra skogs- och markbränder i Malung-Sälens kommun på fredagen. Räddningstjänsten finner ingen naturlig orsak till bränderna och ärendet har lämnats till polisen.

Annons

Det första brandlarmet som inkom till SOS handlade om en skogsbrand vid Tyngen, 7-8 kilometer öster om Malung.

När räddningstjänsten kom till platsen, vid Arvselens fäbod, visade det sig vara tre olika mindre bränder – helt oberoende av varandra. En av dem brann fortfarande, och det okontrollerat. Negativt var även att det blåste en hel del.

Det kom även in ett larm om en enskild brand i Vallerås.

Kartan anger brandens ungefärliga position.

– Det är ganska lugnt nu. Nu är det lite eftersläckning kvar. Det var tre bränder vid Arvselen, två utav dem var väl 50 gånger 50 meter, den tredje var 50 gånger 200 meter, säger Hasse Andersson, räddningschef i Malung.

– Vi har kontroll nu så blir det strax överlämning till markägaren som får ta hand om området.

Räddningstjänsten har, enligt ett pressmeddelande från polisen, överlämnat den information som man gjort till polis för analys och eventuella åtgärder.

I samband med bränderna uppmanade polisen att man ska vara vaksam över eventuella bränder i naturen och vilka iakttagelser man gör i samband med detta.

Polisens vakthavande befäl Tommy Lindh har meddelat att de i nuläget inte vet någonting mer om bränderna som de misstänker varit anlagda. – Ingen person har gripits, säger Tommy Lindh, vakthavande befäl.

Under lördagsmorgonen har polisen berättat att de kommer upprätta en anmälan om brott.

– Inte annat än att någon av de här fyra bränderna var lite större, nu är allt släckt. Man har även lite bevakning under dagen för att det inte ska ta sig igen. Alla bränderna är släckta och man har bevakning på en plats vad jag känner till i alla fall. Det var misstänk om att de var anlagda och där kommer vi skriva en anmälan. VI har inte gripit någon men det blir en anmälan om brott i alla fall. Vi kommer även vidta en del utredningsåtgärder under dagen på platserna, säger Anders Gustavsson på Länskommunikationscentralen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons