Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällbesökaren ska ha brukat narkotika – riskerar böter på 3 600 kronor

En man har åtalats misstänkt för att ha brukat kokain och cannabis på en plats i Sälen i vintras. Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.

Annons

En man har åtalats misstänkt för att ha brukat kokain och cannabis på en plats i Sälen i vintras. Obs: Bilden är arrangerad.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i en Stockholmsförort. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, den 23 februari i år eller kort tid dessförinnan, ha brukat kokain och cannabis, som är narkotikaklassat, när han befann sig i Sälen, i Malung-Sälens kommun.

Som bevisning lägger åklagaren fram den åtalade mannens egna uppgifter samt analysresultat vilket, enligt åklagaren, styrker att mannen begått brottet.

Åklagarens påföljdsförslag är att mannen ska dömas till att betala 30 dagsböter à 120 kronor, sammanlagt 3 600 kronor. Dessutom påpekar åklagaren att ett strafföreläggande har utfärdats men då detta inte har godkänts har ärendet nu gått vidare till åtal.

Det framgår inte av åtalet hur den åtalade mannen ställer sig till misstankarna.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons