Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man ska ha kört bil trots att han hade 1,78 promille alkohol i blodet

En man har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri, ett brott som ska ha begåtts i Sälen på annandagen i fjol. Han ska ha kört bil trots att han hade 1,78 promille alkohol i blodet. Den åtalade mannen erkänner brott.

Annons

En man har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri, ett brott som ska ha begåtts i Sälen på annandagen i fjol. Han ska ha kört bil trots att han hade 1,78 promille alkohol i blodet.  Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i södra Sverige. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri.

Enligt åtalet ska mannen, den 26 december i fjol, ha kört bil vid Lindvallen i Sälen, Malung-Sälens kommun, trots att han var berusad. Kort tid efter färden ska mannen ha haft 0,89 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 1,78 promille alkohol i blodet, vilket är den term som vanligen används i dessa sammanhang. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med mannen samt analysresultat som, enligt åklagaren, styrker att mannen begått brottet.

Den åtalade mannen erkänner brott.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons