Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måltorkan över för Kapcevic

Efter tolv mållösa omgångar bröt Dragan Kapcevic äntligen sin måltorka. Nu hoppas han att det var vändningen både för honom själv och för Brage.
– Det är mycket kvar och fortsätter vi att jobba så här så måste det bara vända, säger målskytten.

Säsongen har varit blytung för Dragan Kapcevic. Efter tolv mål förra säsongen har pressen varit stor på den 27-årige anfallaren, efter att målskörden helt uteblivit i år. Målet mot Sundsvall var därför oerhört viktigt. Han erkänner att måltorkan varit jobbig.

– För en forward är det viktigt att göra mål, så det har inte varit den roligaste tiden i min karriär om man säger så. För min del känns det bra med målet och jag tycker att jag spelade bra matchen igenom, men vi har oflyt som inte får med oss minst en poäng.

Bragetränaren Zvezdan Milosevic håller med och berömmer sin anfallare:

– Vi har pratat mycket jag och Dragan, och det märks att han har lättare att kommunicera med någon som talar samma språk. Jag tycker att han har tagit åt sig mycket av det vi sagt och han var jättebra idag. Det betyder mycket för honom och oss att han fick göra mål.

Publiken på Domnarvsvallen fick se ett hemmalag, som i den andra halvleken tog tag i taktpinnen och styrde matchen. Mats Cato Moldskred och Peter Nilsson jobbade hårt och vaskade fram en handfull situationer som mycket väl kunde ha resulterat i ett bättre öde. Närmast var Dulee Johnsson som träffade ribban - precis som Peter Magnusson i slutskedet.

Brage klarade att etablera press, och kvitteringsjakten höll i sig ända in i slutminuten. Målskytten Kapcevic förklarar vad han tror är anledningen:

– De hade ingenting i den andra halvleken. Det är en av de första matcherna där vi klarar att ta över matchen i den andra halvleken. Det beror på att vi tränar mycket hårdare nu, sedan Zvezdan kom. Vi orkar mer och det börjar ge resultat, även om vi inte får poängen med oss i dag.

Det fanns mycket positivt att ta fasta på för de grönklädda i matchen - trots förlusten. Dragan Kapcevic betonar det hårda arbetet som läggs ned i laget och beskriver insatsen mot Sundsvall som ett stort fall framåt - och nu tror han att vändningen kommer, både för honom själv och för laget.

– Ja, annars hade jag inte fortsatt att spela. Självklart tror jag på det. Det måste vi alla göra - spelare, ledare, styrelse och supportrar. Det är mycket kvar av säsongen och fortsätter vi att jobba så här hårt som vi gör nu, då vänder det till slut.