Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målskytt och offensiv back jagas

Med knappt två månader till Mora IK:s ispremiär så fattas två pusselbitar i Patric Weners lagbygge.
– Vi ska fylla på med en back och en forward innan truppen är komplett, säger Moratränaren.

Annons

Under förra säsongen var Mora ett av allsvenskans "snällaste" lag. Genom nyförvärven Tomas Larsson, Tingsryd, Oscar Bäcklin, Kallinge/Ronneby och Claes Nordén, Linköping ska det bli ändring på det. Tre spelare, kända för sitt fysiska spel och som av tränaren Patric Wener beskrivs som tuffa och färgstarka karaktärer.

Nu är det dock två andra spelartyper som Moratränaren ser efter innan spelartruppen är spikad.

– Vi jagar framför allt en målskytt, men också en back - gärna med offensiva kvalitéer. Det är viktigt, framförallt för vårt power play-spel.

Men den ekonomiska situationen i klubben kräver också taktisk planering på värvningsfronten.

– Det finns några kandidater som det jobbas med. Men eftersom läget ser ut som den gör ekonomiskt så vill vi också vänta lite med värvningarna. Prislapparna brukar gå ned en aning utöver sommaren, menar Wener.

Moratränaren satte under sin första säsong i klubben det sportsliga målet högt - något som inte infriades.

Men med ett år på nacken känner han att han blivit varm i kläderna och att han fått bra koll på vad som kommer att krävas under kommande vinter. Samtidigt berättar han att en säsong i baggaget bidragit till att en annan arbetsro infunnit sig.

– Det känns tryggare inför den här säsongen. Jag har lärt mig massor, både om oss själva och om våra motståndare. Personligen har jag också fått landa litegrann och flera bitar börjar falla på plats. Vi har ett spännande lag på gång och förutsättningarna känns bra i år, säger Patric Wener.