Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målsättningen är glasklar

Det finns endast en enda sak som gäller för Faluns innebandylag inför den stundande säsongen: SM-guld.
– Vi var trea ifjol och föll i semifinalen. Målsättningen är att gå till final i år och då är det självklart att man också vill vinna finalen, säger tränaren Rickard Hedlund.

Ett skäl till optimismen är den låga spelaromsättningen inför säsongen.

– Det underlättar naturligtvis när man inte behöver skola in allt för många spelare i laget, tillägger Rickard Hedlund.

Och revanschlustan för den knappa förlusten i den femte och avgörande semifinalen mot blivande svenska mästarna, Storvreta, i våras är betydande.

– Ja, den förlusten utgör en härlig tändvätska för oss alla. I år skall vi ta revansch.

I det tränartips som presenterades under onsdagens upptaktsträff i Stockholm hamnar Falun på tredje plats efter Storvreta och Pixbo.

Men Conny Vesterlund, expert på TV4 och dubbel världsmästare i innebandy håller inte med.

– Nej, för mig är Falun favorit. Rasmus Enström kommer att vinna poängligan i år igen och de har även flera andra toppspelare. De kommer att bli oerhört svåra att stoppa den här gången, säger Conny Vesterlund.

Richard Hedlund understryker också Rasmus Enströms betydelse för laget.

– Men det finns flera. Vår förstafemma där Rasmus tillsammans med Alexander Carlström och Alexander Rudd bildar kedja kommer förstås att bli en mycket stor tillgång för oss, inte minst när vi möter de övriga topplagen.

En sak som dock oroar en smula är de många skadorna under försäsongen.

– Under en period hade 14 av våra 16 spelare skadekänningar. Men nu börjar det ordna till sig och när det är dags för premiär mot Linköping borta den 19 september så är läget under kontroll, säger IBF-tränaren.

Och trots skadebekymren så har det inte funnits någon anledning att ändra på målsättningen om att vinna SM-guld.

Hur påverkar den tuffa målsättningen spelarna?

– Naturligtvis ökar pressen på dem. Men alla som är med i Superligan spelar under en viss press, det är något som spelare och ledare är vana vid. Min erfarenhet är att truppen har hanterat vårt upplägg och vår målsättning mycket bra. De som var med ifjol vet ju här nära vi var att nå final så de vet att kapaciteten finns där, säger Rickard Hedlund.

Vilka ser han då som de främsta utmanarna?

-Storvreta, Pixbo och Warberg finns ju med i alla tips och jag har ingen annan uppfattning. Något av de lagen möter vi säkert i finalen i Malmö Arena. Vilket av dem vet jag inte, men det förändrar inte vårt mål att vi den här gången skall stå som svenska mästare, avslutar, Rickard Hedlund.

Jan Nicklasson