Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målrikt när Kais Mora spelar

"Vill ni se mål får ni se på hockey".
Det sa förre förbundskaptenen i fotboll Lars "Laban" Arnesson.
Men vill man se många mål ska man se på Kais Moras herrar.

I den allsvenska premiäromgången förlorade Kais Mora mot Järfälla med osannolika 10–16.

På söndagen var det hemmapremiär mot Gävle.

Matchen slutade 11–7.

Målen rasade in direkt.

Efter sju minuter var Kais Mora i ledning med 3–0, och innan pausvilan hade ytterligare fem mål fallit, två för hemmalaget och tre av gästerna från Gävle.

Även i andra perioden blev relativt målrik.

Kais Mora ledde med både 7–3 och 8–4, men Gävle kämpade vidare och innan perioden var till ända skilde bara två mål mellan lagen, 8–6.

Gävle jagade i tredje perioden, men det var Kais Mora som gjorde målen närmare bestämt tre stycken, innan Gävle reducerade i slutminuten.

– Målen de gör på oss är spelvändningar när vi tappade bollen i fel lägen, det är något vi måste träna på i veckan, säger Kais Moras tränare Anders Karlsson.

Kais Mora har nu gjort 21 mål och släppt in 23 i de två inledande matcherna i Allsvenskan Norra.

– 21–23 på två matcher är osannolikt, det är inte så vi ska spela. Men vi är på rätt väg efter den frustration vi kände efter matchen mot Järfälla, säger Anders Karlsson.

Matchen som sådan då?

Kais Mora var det bättre laget, men de faller igenom vissa stunder i matchen.

– Det här var ändå klassen bättre än mot Järfälla, så vi är på rätt väg, men långt i från klara. Men jag är inte nöjd med så många insläppta mål, menar tränare Karlsson.

Spelarkritik? Johan Widh var het, likaså Filip Mbanza som båda blev tremålsskyttar. Men även Bobby Edberg och Max Wahlgren bör omnämnas.