Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målrik avslutning för Dalkurd

Målglada Dalkurd avslutade säsongen med att göra fyra mål på Akropolis.
Ändå blev det noll poäng.
Det redan nedflyttningsklara Stockholmslaget gjorde nämligen fem mål och lade beslag på samtliga poäng i serieepilogen på Domnarvsvallen.

– Ja, det är väl inte första gången som en betydelselös match i sista omgången slutar på det här sättet, säger Dalkurdtränaren Jonas Björkgren, allt annat än nöjd med försvarsspelet.

Gästerna ledde med hela 5–2 innan Dalkurd putsade siffrorna i slutminuterna via två reduceringar.

Dalkurd slutade därmed på åttondeplats, för övrigt lagets sämsta placering på de tre säsongerna i division 1.

– Vi stördes av en del skador i inledningen. På hösten, när vi har haft tillgång till ett bra spelarmaterial, har vi ändå presterat ett bra spel, säger Björkgren.

Christian Kaddik fick en otacksam division 1-debut i målet. Alltför många Dalkurdspelare uppträdde oengagerat och verkade inte bry sig om resultatet i säsongens sista match.

Den direkt avgörande matchen om seriesegern mellan Sirius och Östersund slutade 0–1, vilket innebär att nykomlingen från Jämtland är klart för Superettan. Kvalplatsen tog Forward, som besegrade Sandviken med 2–0. Favoriten Sirius halkade ned till en slutlig tredjeplats.