Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmös sportchef: "Den sämsta tränare jag sett"

Patric Wener påstod att Malmö planterat rykten om Tobias Ericsson och Daniel Viksten för att störa klubben i sexpoängsmötet i lördags.
Nu går Redhawks sportchef till mottattack.
– De sitter där uppe och tycker synd om sig själva, säger Patrik Sylvegård.

Mora tog hem tre viktiga poäng i kampen och playoffplatsen efter 3–0 mot Malmö i lördags.

Men eftersnacket handlade om något helt annat: Ett rykte som dök upp på bloggen Mrmadhawk.se som drivs av Johan Svensson, dagen innan match och avsåg att Malmö förhandlade med Moras lagkapten Tobias Ericsson och även visat intresse för Daniel Viksten.

Efter matchen var Moratränaren irriterad.

– Jag tror att det var taktik från Malmö att störa oss med allt möjligt konstigt. Jag tycker att det är onödigt att de gör så, men det är upp till dem om de vill vara osportsliga eller inte, säger Patric Wener.

Till DT-sporten säger Moratränaren sedan:

– Det konstiga är att ryktena dyker upp dagen innan vi ska spela en så viktig match. Då kan man undra. Ett plus ett är inte fyra. Det känns som om han (Johan Svensson) använder sitt forum i det här fallet.

På söndagen bemötte Malmös sportchef Patrik Sylvegård kritiken.

– Har jag sagt någonstans att Malmö förhandlar med de här spelarna? Nej! Det är bara löjligt att påstå något sådant. Han (Patric Wener) om någon borde veta hur det här fungerar. Det här ett rykte som dyker upp på en fristående blogg som inte har någonting med Malmö att göra, säger Sylvegård.

Wener anser att ni är osportsliga?

– Hur fan kan han påstå det? Han är den sämsta tränare jag sett. Jag förstår inte varför han blir irriterad. Det är så här den här branschen fungerar. Agenter som representerar spelare som inte har kontrakt hör av sig. Fyra av deras bästa spelare är på väg bort. De sitter där uppe och tycker synd om sig själva. Har man full koll på sin verksamhet säger man inte såna här saker.

Johan Svensson:

– Patric Wener vet lika väl som jag att han (Tobias Ericson) är ute på marknaden och att han snackar med klubbar. Annars hade Tobias själv dementerat det i går (i fredags), och Patrik Sylvegård sa ingenting heller. Så, plantering är det inte.

Varför dök ryktet upp nu?

– Det är inget snack om att jag ville piska upp stämningen inför matchen. Absolut. Det står jag för fullt ut, säger Johan Svensson.

När hörde du snacket första gången?

– Jag fick reda på det här tisdag 15 januari. Det hade inte blivit det genomslaget för min nyhet om jag lagt ut detta inför Malmö–Leksand förra fredagen. Det handlar om att dra trafik till sin sida.

Nu slutade trots allt matchen på isen 3–0 till Mora – och Moratränaren ansåg att ryktena inför matchen till slut hjälpt hans lag.

– Det motiverade oss otroligt mycket att vinna över dem, säger Patric Wener.