Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmö storfavorit i Hockeyallsvenskan

Hårdsatsande Malmö blir som väntat storfavorit i hockeyallsvenskan.
Tränaren Leif Strömberg räds inte kraven.
– Jag ser det här som en häftig utmaning. Jag tror inte det finns så många häftigare jobb i Sverige, sade han.

Finansmannen Hugo Stenbecks ekonomiska satsning – 70 miljoner kronor på tre år – har gett Malmö musklerna för att ta steget upp i elitserien. På måndagens upptaktsträff inför seriestarten var också konkurrentklubbarnas omdöme att "Malmö inte kan misslyckas".

Till viss del taktik för att lägga över all press på skåningarna.

– Jo, delvis är det väl så. Men det är inte någon som lunkar hem någon serie. Jag har respekt för vad folk tycker, men lägger inte så mycket vikt vid det. Vi kan bara påverka vårt eget, sade Strömberg.

Många nya

Moras rutinerade tränare Harald Lückner skickade också en passning till Malmö inför lagens möte i premiären på lördag:

– Det är svårt att köpa sig till framgång, det handlar om värdegrunder också. När vi vann SM-guld med Modo 2007 så hade 18 av spelarna gått genom hockeygymnasiet, sade han.

Malmö har 17 nya spelare och bland stjärnorna finns pucktrollaren Linus Klasen, den förre Södertäljeforwarden som är tillbaka efter ett år i farmarligan i Nordamerika, tyske VM-centern Alexander Barta och den slovakiske före detta NHL-spelaren Ivan Ciernik.

– Det är klart att det finns en avundsjuka hos andra klubbar, det är ganska skoj att sitta och lyssna på, men vi har en ödmjuk inställning. Många glömmer att vi har flera duktiga juniorer i det här laget, sade Strömberg.

Leksand ligger lågt

Tränarna tippade att det blir jämnt bakom Malmö om de andra två direktplatserna till kvalserien. Örebro fick åtta röster, Leksand och Mora sex var och Rögle och degraderade Södertälje fyra.

Leksand har fått halvera sin spelarbudget jämfört med för två år sedan och slår lite ur underläge den här gången.

– Det är väl bara skönt. Vi har vårt mål klart för oss och det är att vara topp tre, säger sportchefen Tommy Salo.