Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Malmö spelar italiensk fotboll"

Mora förlorade det första mötet mot Malmö med 3–4.
Ikväll möts lagen igen och återigen i Malmö Arena.
Mora åkte direkt till Skåne efter förlustmatchen mot Södertälje i tisdags (1–3)
– Första målen kommer att bli viktiga. Får Malmö ett par mål i början kommer de att spela italiensk fotboll, backar hem och ställer upp sig, säger Moras tränare Patric Wener.

Malmö reste sig snabbt efter 0-6-smällen mot Leksand i lördags, och vann tisdagens bortamatch mot Örebro med 4-3 efter förlängning.

Patrick Wener. Vad måste ni göra bättre än senast mot Södertälje för att ni ska vinna i Malmö?

– Kortare byten. Mot Södertälje hade vi byten på 1.10-1.20. Bytena ska vara 35-40 sekunder för att vi ska kunna spela vårt spel.

Är inte du ansvarig för att bytena fungerar?

– Ja, jag och spelarna. Men visst det är alltid tränaren som ansvarig, det ligger på mig.

Moratränaren Patric Wener aviserar minst en förändring, det är att Sonny Karlsson, som stod över mot Södertälje, kommer att spela.

– Men jag har inte bestämt med vem, inte heller vem som ska få vila. Det var några spelare som känner sig halvsjuka så jag avvaktar till efter värmningen i morgon (läs idag).

Fortsätter Ervins Mustukovs i målet?

– Ha, ha det bestämmer jag som vanligt efter värmningen på matchdagen.

Vilken typ av match kommer det att bli. Malmö måste väl ha återfått lite självförtroende efter segern mot Örebro?

– Vi får göra som Leksand, göra de första målen. För jag tror att första målen kommer att bli viktiga. Malmö spelar italiensk fotboll om de får ledningen, backar hem och ställer upp sig.

När Malmös assisterande tränare, Morakillen Mats Lusth, får höra Weners kommentar om första målen säger han.

– Ha, ha, så tycker jag det är alla j-a matcher. Men visst kan det vara så. Vi har haft problem att producera mål och då slår man vakt om det man har, säger Lusth.

Malmö åkte som bekant på en smäll mot Leksand 0-6, men repa mod direkt och slog Örebro i tisdags med 4-3.

– Skönt att vi kunde studsa tillbaka direkt efter smällen mot Leksand, säger Mats Lusth.

I Malmö har frågan om NHL-proffs varit uppe till diskussion. Styrelsen har klubbat att ta in NHL-proffs medan sportchefen Patrik Sylvegård är mer tveksam.

Mats, vill du ha in några NHL-proffs?

– De lag som vi mött med NHL-proffs har just proffsen vunnit matcherna åt dem. Så visst skulle det vara skönt att få in någon, att få ihop en leading line. Men det gäller att hitta rätt spelare, helst någon med anknytning till Malmö. Det kan bli helt j-a fel om man tar in någon kanadensare som bara vill hit för att få betald semester, avslutar Mats Lusth.