Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mållöst i trög premiär

Annons

Med fyra minuter kvar fick Sebastian Henriksson jättechansen att göra Örebros allsvenska comeback till en succé.

Men...

Gefle mönstrade en backlinje med två nya ansikten sedan fjolåret, vänsterbacken Jonathan Hellström och mittbacken Anders Wikström.

De utsattes inte för särskilt många svårare prövningar _ tills Sebastian Henriksson i 86:e minuten helt plötsligt fann sig stå helt omarkerad framför Mattias Hugosson i Geflemålet.

Han tvekade inte när han fick möjligheten att avgöra. Däremot siktade han illa.

Halvvolleyn gick en meter utanför. Bättre precision och segermål i det läget hade gett härligt självförtroende, både till nykomlingen och anfallaren som haft en tung försäsong och bara spelat tre träningsmatcher på grund av en bristning i vaden.

Den i slutet av premiären dök upp när Henriksson redan flyttats ned på mittfältet till förmån för en pigg allsvensk debutant i Stefan Rodevåg _ som också skapade en halvchans under sina 25 minuter på planen.

Örebrotränaren Patrick Walker tror på bättre tider i anfallsväg framöver.

Sedan kritiserade han underlaget.

Hemmalaget satte ofta säkerheten främst och hade synbar respekt för Örebro, som ju Gefletränaren Per Olsson coachade säsongen då klubben tvångsnedflyttades.

Sebastian Henriksson _ tidigare allsvensk med Degerfors, Örgryte och IFK Göteborg _ gav sig själv och Örebro godkänt i återkomsten.

TT

Mer läsning

Annons