Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mållöst Hammarby närmast segern

Annons

Hammarby lyckades inte få hål på ett försvarsinriktat FC Utrecht i första matchen av "finalen" i Intertotocupen. Nu väntar en tuff bortamatch mot den holländska liganian på söndag för att inte Europaresan ska ta slut innan den började på allvar.

Att Hammarby är mitt i säsongen och Utrecht börjar först i augusti lyste igenom på Råsunda. Hammarby började piggt och avslutade med en massiv press inför de 5|361 åskådarna i solskenet. Däremellan trillade bortalaget boll utan att vinna mark _ men tid.

Mittfältaren Sebastian Eguren var för dagen het på fel sätt och höll på att kliva rakt i fällan när han fortsatte tjafsa upprepade gånger efter att ha fått varning. Tony Gustavsson funderade på att byta ut uruguayanen.

Men Eguren hade också två bra lägen att ge Hammarby ledningen, bland annat när han sköt från nära håll efter en perfekt genomskärare från vänsteryttern Haris Laitinen. Franske målvakten Franck Grandel räddade vaket.

Ytterligare en boll dansade på mållinjen, sedan inhopparen Charlie Davies vänt bort två försvarare och frispelat Eguren.

Tony Gustavsson ville efteråt helst vända på utgångsläget inför returen i Holland på söndag. Det var inte bara Hammarby som inte gjorde mål, Utrecht skapade inte en riktigt farlig målchans på hela matchen. Louay Chanko vann hur mycket som helst i sin defensiva mittfältsroll.

Enkel matematik som kan leda vidare till Uefacupen. Eller åtminstone närmare. De elva segrarna i Intertotocupens tredje omgång är klara för Uefacupens andra kvalomgång.

TT

Mer läsning

Annons