Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållös hemmapremiär för Brage mot Östersund

Avvaktande och fantasilöst.
Då fick Brage nöja sig med en poäng i hemmapremiären mot nykomlingen Östersund.
– Ett svårspelat Östersund, säger Bragetränaren Conny Karlsson efter 0–0.

Det var sannerligen ingen sprudlande hemmapremiär som de 2690 åskådarna fick se. Brage hade stora problem med gästernas kompakta försvar och nådde aldrig upp i nivån som resulterade i seger mot Ängelholm i förra veckan.

– Vi hade förstås hoppats på seger, men som matchen utvecklade sig, så får vi nog vara nöjda med en poäng, säger Conny Karlsson.

Brage hade mycket boll i den första halvleken, men kom sällan till några farliga lägen.

Östersund hade å andra sidan inte heller mycket att komma med, men laget hade ändå halvlekens bästa chans, en frispark från förre Dalkurdspelaren Rasmus Lindkvist som Bragemålvakten Patrik Carlgren fick vissa problem med. Carlgren tappade bollen som gick i stolpen innan försvaret kunde rensa undan.

Brages bästa lägen kom efter en dryg halvtimme, då först gästernas målvakt, Petter Augustsson, räddade en nick från Jan Tauer efter en hörna och sedan Peter Magnusson sköt över från nära håll efter fint inspel från Dragan Kapcevic.

– Det känns som att vi inte har kommit in i matchen. Vi måste ta fler djupledslöpningar och fatta enklare beslut, sa Jan Tauer i paus.

Någon större förändring blev det aldrig.

Direkt i inledningen av den andra halvleken hade Östersund ännu en bra målchans. Patric Carlgren stod dock rätt placerad och hade full koll på skottet från Alexis Mendiola. Så mycket mer hände inte i halveken.

– Vi visste hur vi skulle göra teoretiskt, men vi var tyvärr långtifrån att lyckas. Vi fick alldeles för korta anfall och tvingades spela på chans, säger Conny Karlsson som även var imponerad av nykomlingen från Jämtland.

– De spelar på ett sätt som vi inte är vana vid i Sverige och kommer garanterat att ta en hel del poäng i år.

Brage ställde upp med samma lag som i premiären med undantag av Andi Toompuu som ersattes av Patrik St Cyr. Toompuu, som är färgblind, ströks från laguppställningen eftersom Östersund spelade i röda dräkter.

– Vi försökte på alla sätt och vis att lösa problemet, men vårt svarta ställ godkändes inte av domaren och vårt vita ställ saknar tryck, säger Karlsson.