Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkalas för Göteborg

Annons

Ett disciplinerat och effektivt IFK Göteborg stötte på ett vingklippt och sargat Kalmar FF. Förnedringen blev total.

Ihållande regn i första halvlek gjorde toppmötet chansartat och spelkvaliteten skiftande på ett såphalt Fredriksskans. Segersiffrorna 5-0 (2-0) till bohuslänningarna speglade knappast matchen men var summan av ett trubbigt och ihoprasande hemmalag och ett smart och hungrigt IFK Göteborg.

Första hälften av matchen präglades av hård kamp och lätträknade avslut.

Kalmar FF, decimerat av att forwarden Cesar Santin linkade ut med en bristning i låret efter 29 minuters spel, hade förtvivlat svårt att ta sig igenom Göteborgs försvarsmur och de bollar som matades mot Givaldo Oliveira och David Elm var antingen för branta eller saknade adress. Bättre skärpa på de fasta situationerna där samme Elm stod för två riktigt farliga nickar som rensades bort på mållinjen.

Istället var det Göteborg som blixtrade till. I 36:e spelminuten fick Stefan Selakovic tag i bollen på vänsterkanten, klev in ett par meter och lobbsköt via Kalmars Patrik Rosengrens ben in bollen bakom Petter Wastå. På övertid var det dags igen. Den här gången var det Pontus Wernbloom som vinklade in Marcus Bergs kanon otagbart i Petter Wastås vänstra hörn.

Göteborg tätade ordentligt bakåt i andra halvlek, en halvlek som spelmässigt sett var ett riktigt sömnpiller. Kalmar FF spelade snyggt runt bollen mellan backlinjen och på miffältet - men där vinner man inga matcher. Anfallsspelet var nästintill obefintligt och frustrationen av att ständigt köra fast i den massiva Göteborgsmuren fick snart Kalmar FF att rämna. Fullständigt.

\bullet I den 83:e minuten chippade Marcus Berg in 3-0. Han fick ett gult kort och missar därmed sista allsvenska matchen innan flytten till Groningen.

\bullet I 89:e skallade Jonas Wallerstedt in 4-0.

\bullet På stopptid fastställde Mattias Bjärsmyr slutresultatet efter ett offensivt äventyr på högerflanken.

IFK Göteborg har dock inte vikit ner sig. Tre raka segrar och drömmen om det allsvenska guldet lever i allra högsta grad.

TT

Mer läsning

Annons