Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas av Kvarnsveden

Kvarnsvedens damer bjöd på ett målkalas i premiären av nya Elitettan.
– Så skönt, säger tremålsskytten Elin Danielsson efter 5–1 hemma mot Djurgårdens IF.
En bra inledning på den andra halvleken knäckte Stockholmarna.

Annons

– Ja, de hotade oss i den första halvleken och vi hade lite tur som gick till paus med oavgjort, säger KIK-tränaren Björn Lindén.

Kvarnsveden började dock bäst och när laget bjöds på en hörna efter fyra minuter spräcktes nollan. Elin Danielsson placerade sig vid första stolpen och från den positionen nickskarvade hon snyggt in bollen.

– Vi spelade okej efter målet, men sedan kvitterade Djurgården och då blev vi ängsliga.

Även om Kvarnsveden hade något mer boll, var det Djurgården som stod för de bästa chanserna. Laget noterade bland annat två träffar i ribban och hemmamålvakten Angelica Bengtsson avvärjde en annan av gästernas farligheter med en kvalificerad räddning.

I den andra halvleken handlade nästan bara om Kvarnsveden. Elin Danielsson satte 2–1 efter två minuter och ytterligare två minuter senare gjorde hon även 3–1.

Målen punkterade matchen. Pressen släppte hos hemmaspelarna som kunde spela ut samtidigt som de kontrollerat bevakade och även utökade ledningen.

– Jag är givetvis nöjd med segern och att vi fick göra fem mål, säger Lindén.

Några stora slutsatser efter premiären vill han ändå inte dra.

– Djurgården hotade oss mer än jag trodde, men är knappast ett lag för den övre halvan.