Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin startar välgörenhetsblogg

Sedan Malin Tilja, 36, från Dala Järna var med i modellprogrammet She's got the look i höstas har hennes liv gått in i en ny fas av jobberbjudanden, bloggande och minglande. Nu har hon också startat en välgörenhetsblogg som ska hjälpa barn med läpp-, käk- och gomspalt.
– Det är lycka att kunna hjälpa de här barnen som jag känner så starkt för, säger hon.

Vi skrev tidigare om Malin Tilja som själv föddes med läppspalt och har opererats för det som barn.

– Jag är väldigt tacksam över att jag född i ett land där det är självklart att man blir opererad, men jag vet också hur svårt det kan vara i många länder där barn med läpp-, käk- eller gomspalt tvingas leva undangömda.

Malin är engagerad i organisationen Operation Smile som genomför operationer i utvecklingsländer på barn och vuxna med sådana ansiktsmissbildningar.

– Jag har länge varit månadsgivare och känt att jag skulle vilja göra något mer, men är svårt som privatperson, säger Malin.

I höstas var hon med i tv-programmet She's got the look. Efter det har Malin börjat blogga, något som tillsammans med tv-programmet lett till en rad nya möjligheter.

– Ja, det har hänt jättemycket. Det är många som hör av sig om nya modelljobb eller vill att jag ska vara med på olika event, mingel eller middagar. Det är verkligen jättekul, säger Malin som numera bor i Vallentuna och jobbar på Danderyds sjukhus.

När Malin nyligen genom en vän fick en t-shirt som medlemmarna i gruppen One Direction signerat föddes idén om att sälja den till välgörande ändamål.

– Min svägerska tyckte att jag skulle auktionera ut den och då tänkte jag att det inte borde vara så svårt att få fler sponsorer till ett välgörenhetsprojekt.

Därför har nu Malin startat en hemsida där nämnda t-shirt och andra skänkta produkter, till exempel kläder och skönhetsprodukter, ska auktioneras ut. Intäkterna ska gå till välgörenhet.

– I framtiden kan man ju tänka sig att skänka till andra organisationer också, men nu i början går alla pengarna till Operation Smile för det ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Du jobbar som undersköterska och har familj också. Hur hinner du med allt?

– Jag jobbar 75 procent och bloggandet sköter jag mycket på bussen till och från jobbet. Jag har gått in en ny fas i livet efter tv-programmet och det här med välgörenhetsprojektet ger mycket energi tillbaka, säger Malin.

Auktionen av One Direction-tröjan pågår till den 1 mars på www.malintilja.se. På tiljasblogg.vimedbarn kan man läsa mer om Malins vardagsliv.