Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Jonsson hoppas på lyftet

Malin Jonsson är redo för ett nytt steg i karriären. Ett helt album är inspelat och klart och för någon vecka sedan släppte hon den första singeln från skivan: I varje andetag.

– Skivan var färdiginspelad för ett år sedan, men det känns som att det är rätt tid nu att släppa, säger Malin Jonsson.

En av anledningarna till att hon har väntat är dottern som föddes precis efter inspelningarna var klara. Hon har också flyttat till Trysil, på andra sidan norska gränsen, men åker hem till Dalarna så ofta hon hinner.

– Jag är ju halvnorsk och min mamma är från Trysil. Där träffade jag min stora kärlek, vilket jag inte hade trott.

Albumet är dock inspelat i Dalarna, i Studio Bakery i Äppelbo, av Jonas Tornemalm.

– Han satte upp en studio på kort tid och så spelade vi in. Skivan ska släppas i år är det tänkt. Men vi får se. Det beror på hur singeln går. Men jag har fått bra respons och en del radiostationer har börjat spela den.

I varje andetag hör till de positiva och upplyftande låtarna på skivan, tycker hon.

– Det är ju blandat, men jag skriver annars mycket ur saker som är jobbiga. Jag skrev den på semester i Stockholm, det är så mycket positiv kraft i den både när det gäller melodi och text. Den handlar om de stunderna där man känner att allt funkar och allt känns fantastiskt bra. Texten och musiken kom tillsammans – det blir oftast som bäst då. Om låtarna går snabbt att göra så blir de bäst.

Videon till låten är inspelad i Djurås och hon bär ett halssmycke som drar blickarna till sig.

– Jag har tänkt att jag ska profilera mig med det smycket. För att göra det mer markant, men det är ju också för att det är snyggt. Min genre är melodiös pop i folkviseton och jag har försökt hålla ihop det. Det är Trysildräktens smycke.

Malin Jonsson förra skiva Två sidor av mig kom 2011, men det innebar inte det lyft som hon hade hoppats på.

– Jag tycker att den fick ett medelmåttigt bemötande, men jag gjorde en turné och en massa spelningar. Sedan kände jag "vad ska jag göra nu?".

Hon började ompröva både sin musik och sin presentation.

– Jag funderade över vilken som är min målgrupp, människorna jag ska rikta mig till. Jag har tänkt väldigt mycket på om jag ska ändra saker. Vad kan göra mig tydligare som artist?

I slutändan blev det inte så mycket ändringar när det gäller själva musiken, även om en del nya influenser och ett popigare tilltal har smugit sig in. Däremot så tänker hon lägga mer krut på att nå fram till rätt människor, snarare än att satsa så brett som möjligt.

– Ska jag tänka helhet så är det nog kvinnor från 35-årsåldern och uppåt, även om det finns många män som också lyssnar. Det har ändå varit bra för mig att inse att jag kanske inte framför allt ska nå fram till de som är tjugo.