Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målfyrverkeri av Brasilien

Annons

Brasilien bjöd Ullevi-publiken på en målfest.

Chile besegrades med 4_0 och bakom siffrorna låg Ronaldinho och Kaká.

På ett vårlikt Ullevi visade Brasilien och Chile upp sig för den svenska publiken. På läktarna, 30|122 åskådare, dominerade brasiliansk samba och chilensk allsång. Men på planen handlade det mesta om artisterna från Brasilien. Och för första gången fanns de tre superstjärnorna - Ronaldinho, Kaka och Robinho - med från start. Innan matchen hade de endast 20 minuter ihop i fjolårets möte med Ecuador. Nu ville förbundskapten Dunga testa den offensiva trion och få ett kvitto på att Brasilien fungerar som lag med de tre på plan.

Och visst fick den gamle mittfältsmotorn Dunga ett positivt svar. Visserligen var det ett ganska mediokert tempo men Brasilien kunde enkelt avfärda Chile.

Hur tyckte du att samarbetet mellan Ronaldinho, Robinho och Kaka fungerade?

I den 16:e minuten presenterade sig en dittills osynlig Ronaldinho. En brasilianare fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Storstjärnan knep åt sig bollen och rullade enkelt in 1_0 i målvaktens högra hörn.

En kvart senare var det Kakás tur att kliva in i handlingarna. Den offensivsugne högerbacken Gilberto kom runt på kanten och smekte in ett lågt inlägg som Kaká mötte med en bredsida till 2_0. Fyra minuter in i den andra halvleken visade Ronaldinho klass ännu en gång. Han placerade behärskat in en frispark från strax utanför straffområdet.

Efter matchen var det givetvis den leende brassen som stod i centrum.

Tyvärr handlade mycket av eftersnacket också om de personer som stormade planen i slutminuterna. Så här tyckte Dunga om incidenten:

Arsenals mittfältare Gilberto Silva tyckte inte heller om kaoset som uppstod på Ullevis gräsmatta.

På onsdag spelar Brasilien på Råsunda mot Ghana. Det är bara att hoppas att arrangörerna tagit fasta på misstagen och att säkerheten förstärks ytterligare.

TT

Mer läsning

Annons