Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet nått för glada afghaner

Efterlysningen av skjuts gav resultat och de sex afghanerna på Trängslet fick åka Öppet Spår 9 km.
– Jätteroligt och det gick riktigt bra, säger Joeyi Khudadad efter målgången.

Annons

De sex hade tränat skidåkning i Särna tillsammans med Christina Nilsson, som lånat utrustning från Särna SK.

Tidningen var med när de tränade i Mickeltemplet i Särna i torsdags, men då hade de ingen skjuts till och från starten. Efterlysningen i tidningen och på DT.se gav resultat. Johan Lisspers och Joakim Engström lånade bilar och körde upp och hämtade och skjutsade tillbaka killarna, samt hjälpte dem med nummerlappar och vallning.

– Klart man ställer upp, det är bara kul att kunna hjälpa till, säger Johan, som själv laddar för Vasaloppet.

Tio i två gav sig killarna iväg på den nio kilometer långa resan tillsammans med närmare 400 av de 500 som anmält sig till premiärloppet av Öppet Spår 9 km.

Först i mål i det senaste av Vasaloppsveckans lopp var Lennart Hägg, det i ett lopp där många familjer åkte gemensamt i fina spår från Eldris till Mora.

Det var många nysvenska och asylsökande åkare som fanns i spåret och deltog i skidfesten. Av de sex afghanerna från Trängslet, var Rahmani Mohammad Rezai först i mål.

För de sex blev Öppet Spår 9 km ett välkommet avbrott i tristessen i Trängslet och tacksamheten var stor mot Christina Nilsson, som han ner lagom till killarnas målgång och för den insats som Johan och Joakim gjorde för dem.