Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Målet är att vinna serien"

Det är inte bara den produktiva förstakedjan som har spräcks.
Hedemora SK har tappat nio av de tio främsta poängmakarna från förra säsongen.
Hela sommaren har det droppat in nyförvärv och när det nu drar ihop sig till seriepremiär tror sig nye tränaren Bernie Lynch ha ett lag som räcker för topp fyra i division 1 C.

– Målet är att vinna serien, men topp fyra är bra, säger den 58-årige kanadensaren.

Det var länge sedan Hedemora SK hade en så hög omsättning på spelare som i år. Tyngsta avbräcken är förlusterna av Jonas Kapla, Robert Carlsson, Jesper Andersson och Johan Strömberg som tillsammans svarade för 165 poäng i fjol.

Har ni lyckats ersätta de tappade spelarna?

– Vi ersätter dem med att sätta ihop två riktigt bra förstakedjor. Den tredje blir en gnuggarkedja som är tung att möta och den fjärde består av yngre energispelare.

Har du hunnit få ihop alla nya spelare till ett lag?

– Det är alltid en utmaning för en tränare att utveckla spelare och få dem att arbeta ihop. Vi har tagit steg åt rätt håll under hela försäsongen.

Om Bernie får som han vill, så kan HSK-publiken räkna med fler tacklingar än föregående år.

– Många lag i den här serien åker och passar snabbt. Vi vill spela offensivt med hård fore-checking och kroppskontakt.

I premiären väntar Ore hemma för HSK.

– Det är ett ungt lag som inte så många tror på i år. Det är alltid svårt att möta en sådan motståndare tidigt på säsongen. Vår plan är att gå på knock så tidigt som möjligt, säger Bernie Lynch.