Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målat i 20 år

Att vara kreativ innefattar många områden. Musik, dans och konst är några. Jessica Bogsveen ägnar sig åt den senare, både med järn och på duk.

Jessica Bogsveen är en kreativ och händig kvinna med många järn i elden, bokstavligt talat. Hon är smed, fembarns mor, fritidskonstnär och breddar just nu sin filosofilärarutbildning med kurser i religion och svetsning.

Med så mycket att göra är det viktigt att få tid för sig själv, så när tillfället finns går hon ner i källaren och greppar penseln.

– Jag har målat i 20 år ungefär och haft några egna utställningar i bystugan och så där, men ingen riktigt, säger Jessica.

Hennes dröm med måleriet är att få ställa ut sina konstverk "någon annanstans", på en utställning längre bort. Hon har redan kommit en bit på väg. Fram till onsdagen den 24 juli hittar man några av hennes konstverk på Jannesgården i Malung.

– Det är verkligen en milstolpe i livet, säger Jessica.

Förutom måleriet står hon gärna i den egenbyggda smedjan och smider allt från dörrbeslag till smycken. Smedjan har hon byggt av saker hon bland annat hittat på loppisar och sådant som folk vill bli av med, det är med andra ord ingen traditionell smedja.

– Jag har en "riktig" smedja om jag vill men jag tycker det är roligare att använda den här och visa att man kan göra mer än man tror, om man vill, avslutar Jessica.