Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäktig satsning på Kvarnsveden – se sju matcher live under juni och juli: "Låt fotbollsfesten börja"

Till helgen drar fotbollens förbundsserier igång, och med det en stor tv-satsning på Kvarnsveden.
Fram till den 31 juli kommer vi att livesända totalt sju matcher med föreningens dam- och herrlag.
– Kvarnsvedens IK är en klassisk Borlängeklubb, därför känns det bra att vi kan erbjuda våra läsare livesända matcher, säger Borlänge Tidnings chefredaktör Erik Nyholm.

Efter en lång coronapräglad vårvinter i Borlänge skymtar nu ett visst ljus i tunneln. Idrottsevenemang på lokal och regional nivå har känts avlägsna, men nu står det klart att det blir spel för fotbollslagen i Borlänge.

Under juni och juli lägger vi lite extra fokus på Kvarnsveden, och livesänder hela sju matcher med föreningens dam- och herrlag.

Redan till helgen, på lördag klockan 15.00, inleder vi med att sända Kvarnsveden–Rimbo i damernas division 1.

– Jag är nog inte ensam om att tycka att det är kul att säsongen äntligen är igång och att vi kan erbjuda våra läsare så många matcher med Kvarnsveden i fokus. Det blir hela fem sändningar första veckorna i juni. Låt fotbollsfesten börja, säger chefredaktören Erik Nyholm.

Kristian Bågefeldt som är sportreporter på Borlänge Tidning ser fram emot fotbollssäsongen och satsningen på Kvarnsveden.

– Det känns givetvis väldigt roligt att fotbollsfesten äntligen startar till helgen. Det har återigen varit en väldigt lång och speciell försäsong, men nu är väntan till sist över.

Du som redan är pluskund hos DT.se har tillgång till matcherna utan extra kostnad. Vill du bli digital kund och ta del av matcherna blir du det enklast här.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Det går givetvis att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator också.

dt.se/livesport kommer alla matcher att ligga kvar, och finnas tillgängliga som repriser.

Rikard Bäckman, projektledare inom livesporten, menar att lokalfotbollen engagerar över stora delar av Bonnier News Local, där Borlänge Tidning ingår.

– Lokal fotboll engagerar, både nu och historiskt. Att vi därför kan erbjuda Borlänge Tidnings läsare att se de här matcherna live känns så klart fantastiskt roligt.

Här är matchlistan för första delen av sommaren:

Sändningarna börjar fem minuter innan matchstart. Obs! Med reservation för eventuella ändringar. Vi jobbar för att sända fler matcher.

2021-06-05 15:00 Kvarnsvedens IK – Rimbo IF, div 1 NS dam

2021-06-09 19:00 Sandvikens AIK–Kvarnsvedens IK, div 2 NS herr

2021-06-12 12:30 Gefle IF FF – Kvarnsvedens IK, div 1 NS dam

2021-06-13 14:00 Kvarnsvedens IK – Skiljebo SK, div 2 NS herr

2021-06-19 15:00 Kvarnsvedens IK – Avesta AIK, div 1 NS dam

2021-07-03 15.00 Västerås BK 30 – Kvarnsvedens IK, div 1 NS dam

2021-07-31 16.15 Kvarnsvedens IK – Västerås BK 30, div 1 NS dam