Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäklare öppnar kontor i Djurås

Redan innan de egentligen öppnat har kunderna börjat titta in hos Svensk fastighetsförmedling.
På torsdagen slår de officiellt upp dörrarna till det nya kontoret i Djurås, och de ser ljust på bostadsmarknaden i kommunen.
– Det är länge sedan det var så stor efterfrågan som nu, säger Mikael Björklund.

Det är Lars Björklund som tidigare jobbat från Leksand, med att sälja hus i Gagnef, som flyttar in i lokalerna. Med sig har han dottern Anna Björklund som assistent, som tidigare arbetat för bolaget i Borlänge.

– Det känns roligt att kunna ta in kunderna hit, säger Anna Björklund.

Den som tidigare behövt åka till Leksand för att skriva på ett kontrakt kan nu göra det på kontoret i Djurås, och den som bara är nyfiken kan enkelt titta förbi.

– Nu kan vi erbjuda Gagnefsborna bättre service, säger Mikael Björklund, som är ägare och franchisetagare i bolaget tillsammans med Niklas Sandberg.

I lokalerna har det varit stor omsättning på butiker sedan blomsteraffären flyttade därifrån. Senast var det en butik för träning och hälsa.

På Svensk fastighetsförmedling räknar de nu med att bli långvariga i lokalerna bredvid pizzerian.

– Vi tänkte att vi skulle bryta trenden, säger Anna Björklund.

De ser ljus på framtiden för bostadsmarknaden i kommunen.

– I dag är den het. Vi har sålt väldigt bra, men är alltid öppna för mer jobb, säger Lars Björklund.

Han har varit mäklare i Gagnef i snart 30 år, och har sett marknaden förändras. Han började i slutet av 80-talet.

– Det var en försiktig marknad i hela Gagnef då, i Mockfjärd framför allt. I dag är det väldigt god efterfrågan i hela kommunen.

Naturen lockar många att köpa fritidshus i kommunen, och att den mesta service finns här – fast i miniatyr, förklarar Anna Björklund.

– Det är fortfarande stora prisskillnader mellan Gagnef och grannkommunerna. Det är många från Borlänge som letar sig hit för att bo billigare.

Mellan klockan 13 och 18 på torsdagen har Svensk fastighetsförmedling öppet hus på det nya kontoret i Djurås.