Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maia Luotsinen trea i riksfinalen

I helgen avgjordes Riksfinalen i kvinnlig artistisk gymnastik i Östersund. Det blev en lyckad tävling för Borlänge Gymnastikklubbs Maia Luotsinen och Dalagymnasterna som hamnade på en tredjeplats i lagtävlingen.

Totalt samlades 42 gymnaster i Östersund för att göra upp i de olika grenarna hopp, barr, fristående och bom. Riksfinalen är dels en individuell tävling med segrar i de olika grenarna samt mångkamp, dels en lagtävling där de olika regionerna tävlar mot varandra.

Maia Luotsinen, representerade region Uppsvenska i steg 5 tillsammans med Cajsa Persson och Sofia Wallfelt från Gymnos.

Från steg 6 deltog Emilia Andersson och Smilla Berg, Falu GK samt Ella Bylund, GF Uppsalaflickorna i laget. De gjorde alla fina insatser, vilket resulterade i en bronsplats för laget!  Vann lagtävlingen gjorde region Mellansvenska och tvåa kom region Öst.

Det var Maias första rikstävling. Hon gjorde som vanligt starka insatser i alla grenarna och hon hamnade på en tolfte plats i mångkampen i steg 5. Vann mångkampen i steg 6 gjorde lagkamraten Smilla Berg, Falu GK.

Om två veckor kan vi se Maia och AG-tjejerna i Borlänge Gymnastikklubb tävla igen då de deltar i säsongens sista tävling Falu GK cup den 25 maj.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel