Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnusson lämnar Brage

Peter Magnusson, 28, tvingas lämna.
Nu jagar Brage Niklas Sandbergs mittbackskollega 2013.
– Han ska ha samma kvalité som Niklas, säger sportchefen Michael Kallbäck.

Det blev bara tio matcher för Peter Magnusson i Brage efter ankomsten från norska Adeccoligaen-laget Sandefjord i början av augusti.

Brage valde att utnyttja den dubbelsidiga optionen om en uppsägning av 2,5-årskontraktet före den 1 november.

– Det är inte så att Peter har varit dålig. Men dels är det en kostnadsfråga samtidigt som våra tränare har efterlyst en annan typ av mittback. Det är olika parametrar som spelar in, säger Michael Kallbäck.

Brage har även gjort sig av med Mikael Eklund och tappat Jon Åslund, båda mittbackar i truppen 2012.

Dessutom är vårsäsongens förstaval bredvid Niklas Sandberg, Prince Etuwe, efter den hälseneskada nigerianen drabbades av i slutet av juli långt från matchform när truppen återsamlas den 7 januari.

Provspelarna Alexander Ekblad (Dalkurd) och Robin Blommé (Västerås SK) ses heller inte som ordinarie mittbackar 2013.

– Vi jobbar på att få in två mittbackar och det är någonting som vi hoppas kunna lösa innan januari. Ekblad och Blommé är inga spelare som vi ser ska spela 26 matcher. Vi ska ha en spelare med samma kvalité som Niklas (Sandberg). Någon av dem kan vara intressant som komplement, men vi jobbar först med den vi ser som nyckelspelare, säger Kallbäck.

Hur ser du på Princes roll i truppen 2013?

– Det beror helt på hur hans rehab går. Han kan spela både innermittfältare och mittback, så det är på någon av de positionerna han konkurrerar. Men först och främst ska han bli frisk. Han är hemma i Afrika nu och det blir en återcheck på honom när han kommer tillbaka.

Men med tanke på att ni letar en spelare som ska komplettera Sandberg så ser du honom inte som förstavalet som mittback kommande säsong?

– Det är på grund av att han är skadad. Vi ser honom som en skadad spelare i dagsläget.

Disponibla mittbackar i Brages trupp just nu är Niklas Sandberg, Daniel Björkman och Alexander Zetterström.

Samtidigt jagar Peter Magnusson ny klubb.

– Det är ett par klubbar som är intresserade. Jag ska träffa en i mellandagarna, säger han.

Vad säger du om att du inte får vara kvar i Brage?

– Det är klart att det är tråkigt, men det är sådant som händer. Det är svårt att förutspå vad som kommer att hända, men det gick bra och oavsett vad som händer så går jag rakryggad därifrån.

Är du besviken på Brage?

– Nej, jag är inte besviken på någon egentligen. Det är så här fotbollen är. Det är bara att gå vidare.