Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus och Grete bidrar till Ludvikas babyboom

Den 26 november ska Magnus Hellqvist och Grete Torsethaugen för första gången bli föräldrar.
– Ett till barn vill jag ha, säger Grete.
– Jag skulle nog kunna tänka mig att ha tre barn, säger Magnus.

Nu är det ju inte så att prognosen för en nedkomst alltid stämmer, men att Magnus Hellqvist och Grete Torsethaugen ska bli föräldrar för första gången är ett faktum.

Och paret som bor i Halvars utanför Ludvika följer den trend som Kerstin Källström tycker sig ha märkt, att många väntar med att skaffa sitt första barn. Magnus är 34 år och Grete 30 år.

– Jag har haft ett långt förhållande tidigare, men då hade jag inte en enda tanke på att skaffa barn. Men nu har jag lekt av mig och prioriterar andra saker än när jag var yngre, så nu känns det rätt, säger Magnus.

Magnus och Grete har varit ett par i cirka två år och förra hösten började de planera för sitt första barn.

– Vi pratade mycket innan vi bestämde oss. Det handlar om att förhållandet är stabilt, att vi har en framtidsplan och en hållbar ekonomi så att vi kan försörja ett barn, förklarar Magnus.

– Och att det känns tryggt och det gör det, påpekar Grete.

Det är en pojke som Grete bär på och när det stod klart, började de prata om vad han ska heta. Och det tog sin tid innan de var överens.

Grete kommer från Norge och ville, som hon säger, döpa pojken till ett vackert norskt namn medan Magnus hade andra förslag.

– Men till slut enade vi oss om Wilmer, säger Magnus.

På frågan om de tänker skaffa fler barn säger Magnus:

– Jag skulle nog kunna tänka mig att ha tre barn.

Ett antal som Grete inte helt håller med om.

– Ett till barn vill jag ha.

Att familjen ska utökas ytterligare efter Wilmers nedkomst verkar i alla fall båda vara överens om.