Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk afton vid älvkanten

Det går inte att komma ifrån.
Pampigt fyrverkeri är magiskt att titta på.
Speciellt när det får spegla sig i kvällsmörkt vatten.

Färgsprakande pyroteknik och pampig musik visar sig år efter år vara en lyckad kombination.

Festival Salute lockade som vanligt tusentals människor ner till älvhagen för att få uppleva en stämningsfull kväll.

Denna lite kylslagna lördagskväll var slänten full med åskådare som satt på sittunderlag med filtar runt sig för att låta sig värmas av Medvind och drillflickorna samt Festival Salute-orkestern, som består av Borlänge Skolors musikkår, Hemvärnets Musikkår, Borlänge Blåsorkester och Frälsningsarméns Hornmusikkår.

Allt från klassiska marscher och filmmusik till hyllning av Lillebror Söderlund och en Tom Jones-kavalkad bjöd den 100-manna starka orkestern på.

Ackompanjerat av en vacker solnedgång över Dalälven.

– Lillebror Söderlund skulle ha fyllt 100 år i år, berättar konferencieren Mats Höijer och orkestern spelade Blomma min stad.

Nytt för i år var när alla orkestrar samtidigt gick ihop och bildade Festival Salute Massed Band. Det var pampigt när alla musiker tågade in på gräset och framförde ett fartfyllt nummer nedanför scenen.

Bakom arrangemanget ligger Musikskolans föräldraförenings hårda ideella arbete. I går gick de runt i vita overaller med röda hinkar för att samla in kollekt till nästa års Festival Salute.

– Det är föräldrarna som är det verkliga huvudnumret, säger Mats Höijer.

Och när mörkret sänkte sig över älvhagen kom så då äntligen grädden på moset, pricken över i:et. Det som många väntat på.

Nämligen pyrotekniker Eje Berglunds fantastiska fyrverkeri till musik av bland annat Händel.