Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mager jaktlycka efter trafik- och gatuingenjör

Inte helt oväntat ser det ut att bli svårt att fylla ut luckan efter gatuchefen Niclas Camarstrand. I fredags gick ansökningstiden ut för jobbet.
Sju kandidater har presenterat sig, men det är bara i ett fall ansökningen får ett visst gillande av tekniske chefen P-O Dahlström.

Han skruvar dock inte upp förväntningarna alltför högt. Skälet är att den sökande anses vara i yngsta laget, 22 år. Namnet är Daniel Karlsson, nyutexaminerad trafik/gatuingenjör med Jönköping som postadress.

– Det handlar ju om ett jobb med en ganska utsatt position, så jag vet inte om det fungerar med en så ung person - som dessutom saknar erfarenheter. Men jag kommer i alla fall att ringa upp honom, säger P-O Dahlström.

Därmed också sagt att tekniske chefen i stort sett ratar resten av ansökningarna, som till övervägande delen skickats in av personer som mer eller mindre hör hemma i plan- och byggbranschen.

De som visat intresse för tjänsten är dock följande:

– Memmo Batti, 37, från Gävle, som visserligen har arbetet med trafikplanering men som däremot är högskoleingenjör med inriktning mot samhälls- och byggnadsteknik.

– Stefan Andersson, 44, från Fagersta, transportarbetare, packare/truckförare.

– Mazen Muwaffak Adeeb, 25, från Eskilstuna, studerar datavetenskap, utbildad högskoleingenjör inom samhälls- och byggnadsteknik.

– Hans Gunnarsson, 59, från Borlänge, väg- och vatteningenjör.

– Amin Behzadirad, 35, från Västerås, civilingenjör med administrativa kunskaper (men som skrivit sin ansökan på engelska).

– Thomas Geijer, 52, från Ludvika, med ett förflutet inom fastighetsbranschen.

Tilläggas kan tekniska kontoret/kommunen i sin annons angett att tjänsten som trafik-gatuingenjör eventuellt kan omformas till en gatuchefstjänst. Kommunalrådet Leif Nilsson (S) har också tidigare kommenterat saken med att det kan bli aktuellt att det blir en delad tjänst, vilket betyder att två personer anställs.

I beskrivningen av jobbet nämns att arbetsuppgifterna i huvudsak är av administrativ karaktär "såsom utredningar, trafikliggare, investerings- och driftplanering, kalkylering och projektering samt beställare för gatuarbeten/entreprenader etc.".

Och det krav som ställs på den sökande är att denne ska vara utbildad trafik/gatuingenjör med inriktning mot trafik/projektering väg. Dessutom anges att den sökande bör ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.