Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Må Bättre vill bygga ut menmöter motstånd på byggkontoret

Friskvårdsföretaget Må Bättre är inne i en positiv trend och behöver större lokaler i både Ludvika och Smedjebacken.
Men i Ludvika föreslår byggnadsingenjören att politikerna avslår ansökan om bygglov.

Annons

– De vill bygga ut inne på gården på ett område som är prickmark i gällande detaljplan. På prickmark får man inte bygga, säger byggnadsingenjör Conny Ohlsson.

Han har berättat detta för Patrik Holmlund som driver Må Bättre och Holmlund har begärt att ärendet tas upp i miljö- och byggnämnden.

– Ärendet kommer upp den 12 september och i och med att det behandlas i nämnden har han möjlighet att överklaga beslutet, förklarar Conny Ohlsson.

– Självklart kommer jag att överklaga om jag inte får bygglov. När jag ansökte om att få bygga en spinningsal för ett par år sedan gick det bra trots att den byggdes på prickmark, konstaterar Holmlund.

Vad som nu är aktuellt är en utbyggnad med cirka 100 kvadratmeter så "aerobicen" får mer utrymme.

– I dag har jag bara en sal för det och det behövs två, säger Holmlund, som ser behov av mer utrymmen för att kunna ta in fler medlemmar.

Må Bättre startades av Patrik Holmlund och en kompanjon år 2000 men sedan flera år är det Holmlund som står som ensam ägare. Vid årsskiftet 2010 – 2011 utvecklades verksamheten rejält då man även öppnade i före detta Norrbärke Sparbanks lokaler vid Vasagatan i Smedjebacken.

I Smedjebacken har man lokaler på cirka 400 kvadratmeter medan lokalerna vid Köpmansgatan i Ludvika mäter ungefär 800 kvadrat.

– I Ludvika har vi runt 1 100 medlemmar och i Smedjebacken cirka 460. I Smedjebacken hoppas vi kunna utöka genom att få tillgång till lokaler i källarplanet. Till en början kanske 50 kvadrat men på lite sikt 100 kvadrat.

Må Bättre har fem – sex anställda på heltid och med alla timanställda inräknade är det ett 40-tal personer som står på företagets lönelistor, enligt Patrik Holmlund.