Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxfällans budgettavla blev en chock

När Britt-Marie och Ante fick se sin ekonomi på Lyxfällans budgettavla blev det en chock för paret.
- Det var det värsta jag varit med om, säger Ante i torsdagskvällens Lyxfällan TV3.

Annons

13 000 i inkomst i månaden, men över 40 000 i utgifter. På den klassiska budgettavlan i TV3-programmet Lyxfällan fick paret upp ögonen för den katastrofala situationen.

- Det var fruktansvärt att se tavlan, säger Britt-Marie i torsdagskvällens program i TV3.

- Det var det värsta jag varit med om, säger hennes man Ante.

När TV3:s experter Patrick Grimlund och Magnus Hedlund insåg hur allvarligt läget var blev även de överraskade. I torsdagskvällens program berättade de om den allvarliga situationen.

- Vi är vana vid att se ekonomier i fritt fall. Men de här har slagit rekord i att gå back per månad, säger Magnus Hedlund.

- De sitter i en ekonomisk knipa utan dess like, säger Patrick Grimlund.

Allt var dock inte nattsvart för paret. Genom att öka inkomsterna betydligt hamnade Britt-Marie och Ante i en bättre situation än på många år.  De fick också hjälp med sitt gigantiska skuldberg.

När experterna återvände till Säter efter en månad har situationen förbättrats drastiskt. I oktober började Britt-Marie ett nytt jobb.

- Det största lärdomen av det här att allting går att reda upp om man jobbar tillsammans, säger Britt-Marie.

- Framtiden ser ljus ut, säger experten Magnus Hedlund.