Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysande satsningi fullmånens sken

– Kul att det händer lite i Smedjebacken och att de lyser upp.
Marie Svensson, 45, fanns i gruppen av Smedjebacksbor som deltog i fredagskvällens "ljusinvigning".

De som så önskade skjutsades i buss från kommunhuset till Väderbacken. Sedan var det bara att promenera över Söppenmyren in mot Smedjebacken igen.

Med jämna mellanrum efter gångvägen var det upplyst med marschaller och dessutom hade det ordnats med diverse ljusinstallationer som belyste träd och vassväxtlighet, bland annat.

– Jag hoppas att det här kan bli en tradition, sade kommunalrådet Leif Nilsson (S) som var en av de första som trampade fram på bron över Kolbäcksån.

Senare på kvällen skulle han på Vasatorget hålla invigningstal.

– Castro pratade i tre timmar så jag får väl slå det...

Flera byggnader var kvällen till ära upplysta med permanent eller tillfällig belysning.

– Ja, till exempel kommunhuset, torget och växtligheten vid torget, noterade kommunalrådet.

– Det är också upplyst vid Meken, vid Kvarnen och Arkivhusparken och utsiktstornet, berättade kommunens trädgårdsmästare Erik Blomquist.

Tipsfrågor och servering av kaffe, läsk och korv var andra inslag denna kväll som gynnades av uppehållsväder så fullmånen fick chansen att lysa över deltagarna.

– Det är bra att de lyser upp. Vi är nyfikna på hur det kommer att se ut, sade Leif Parmlind, 53, och Sven Gåsfors, 65, i förväntansfull ton vid starten vid Väderbacken.