Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckokväll i Bingolotto för spelare från Mora

– Det är sådant man gått och önskat, säger Bengt Eriksson i Långlet. I söndags kammade han och frun Margit hem ett riktigt storslam på Bingolottos färgfemma. Först blev det en shoppingresa till New York, så en ny bil och som avslutning mat för 5 000 kronor, allt som allt vinster värda drygt 400 000 kronor.

– Vi får vänta och se hur det blir, säger Bengt och Margit. Shoppingresan till New York är värd 50 000 kronor. Det låter mycket tycker de och funderar på vad som ingår i resan. Spännande ska det i alla fall bli.

– Vi har tänkt många gånger att det skulle vara roligt att åka till Amerika.

Ute på gården står deras bilar, en Opel Astra och en folkvagn Polo. I söndags valde Bengt rätt nummer och vann en Volvo V60, värd 348 500 kronor.

– Jag får åka ner på Volvo och se hur en sådan bil ser ut, säger Bengt. Han och Margit har varit flitiga Bingolottospelare i många år och några mindre vinster har de fått. I år har de spelat lite sporadiskt. Det var först i söndags eftermiddag som de bestämde sig för att köpa en lott. Margit köpte lotten och Bengt tittade på TV. Då deras nummer kom upp ringde han men då var det inte hans tur.

– Jag ringde direkt igen och då kom jag fram. Nu hade Bengt turen på sin sida då han drog tre vinstnummer. Margit konstaterade att Bengt behöll lugnet medan han plockade hem vinsterna.

– Det var häftigt, säger han.

Bengt och Margit Eriksson som är 77 respektive 73 år gamla bor på Krångkittbackvägen i Långlet i den villa som han lät bygga och som de flyttade in i 1964. Bengt var arbetsledare på Samhall då han slutade jobba vid 61 år ålder.

– Jag jobbade på Domus i Mora i 25 år, förklarar Margit.