Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckligt slut för Falu IF - klarade sig kvar i division 1

Två mål i matchen som säkrade Falu IF:s plats i division 1.
Och nu lägger poängkungen Fredrik Näslund av.
– Det här var troligtvis min sista match på elitnivå, säger Näslund efter 5–1-segern mot Arboga.

Förutsättningarna inför avslutningsmatchen mot Arboga var enkla. Falu IF hade råd att förlora med tre mål och ändå vinna kvalserien och säkra en plats i divsion 1 nästa säsong.

Nu blev det till slut en komfortabel seger med 5–1 och det var egentligen aldrig något snack om saken.

– Vi är inget lag som går in och spelar på resultatet, vi går alltid för att vinna. En nyckel till segern var att vi stängde av deras farliga första femma på ett bra sätt, säger FIF-tränaren Viktor Stråhle.

Fredrik Näslunds ledningsmål i numerärt överläge i den första perioden gav hemmalaget arbetsro, och Näslunds 2–1-mål, bara 74 sekunder efter Arbogas 1–1-mål i den andra perioden, var ett mål av modell psykologiskt viktigt.

När sedan Marcus Falk prickade in 3–1 med 23 sekunder kvar av den andra perioden försvann den sista lilla strimma av hopp för gästerna.

Efter en strulig säsong där det mesta gått fel för Falu IF, så blev det ändå ett lyckligt slut.

Viktor Stråhle, som graderades upp till huvudtränare efter Göran "Flygis" Sjöbergs avhopp bara veckorna innan seriepremiären, plussar ändå för lagets vinnande trend efter nyår och hyllar Tony Lagerström och Christofer Blid, lagets till kvalserien två inlånade spelare.

– Utvärderar man säsongen så har det brustit på många ställen, men ser man efter jul så har vi vunnit väldigt många matcher. Lagerström och Blid har betytt mycket för oss, både som spelare, men också väldigt mycket i omklädningsrummet. Det är två jäkligt bra killar.

Hur ser du på din fortsättning i klubben?

– Det har jag inte tänkt på, men får jag en förfrågan så ska jag absolut tänka på det, säger Stråhle.

En som defnitivt tackar för sig är Fredrik Näslund, som slutar med hockeyn bara 28 år gammal.

– Det blev ett roligt slut på en strulig säsong. Till sommaren är jag klar med min utbildning på idrottstränarprogrammet och nu vill jag satsa på ett jobb. Jag har jobbat lite på Hagströmska hockeygymnasiet här i Falun och hoppas att få fortsätta där, säger Näslund.

Matchfakta

Falu IF–Arboga

5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

Målen: 1–0 (7.30) Fredrik Näslund, spel fem mot fyra, 1–1 (25.21) Andreas Norrby, 2–1 (26.35) Fredrik Näslund, 3–1 (39.37) Marcus Falk, 4–1 (44.29) Joel Norén, spel fem mot fyra, 5–1 (56.28) Christofer Blid, spel fem mot fyra.

Skott: 35–29 (16–8, 14–9, 5–12).

Publik: 254.