Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat firande i Malung

/
  • Högtidstalare. Skinnarspelets regissör Birgit Carlsten från Leksand höll högtidstalet i Grönlandsparken i Malung och Skinnarspelets

Annons

Där inleddes det hela med att Dragspelsklubben underhåll och när kortegen kommit fram så spelade Malungs Spelmanslag några låtar innan Skinnarspelets "Lisbeth från Lingärde" Emelie Stenius sjöng nationalsången och Skinnarspelets regissör Birgit Carlsten höll högtidstalet.

Kulturnämnden ordförande och kommunfullmäktiges ordförande Gun Byttner hälsade nya svenska medborgare välkomna till kommunen och därefter var det underhållning av Ann-Sofie Johnsson, John Mitchell, Sanna Ottosson, Staffan Eklund och Anders Westerlund samt som avslutning framträdde musikskolan i Malung under ledning av Magnus Karlsson.

För arrangemanget i Grönlandsparken svarade Malungs Kulturnämnd, Malungskorpen, frivilligorganisationer och föreningar. Och det blev ett mycket fint och värdigt nationalfirande under en och en halv timme i det bästa tänkbara sommarväder man kan tänka sig.

i Sälen firades också nationaldagen och här marscherade man från Sälen centrum till Olnispagården där högtidstalet hölls av kyrkoherde Arne Söderbäck och här hade man också allsång under ledning av Johan Eriksson. En hel del andra aktiviteter hade man också vid Olnispagården och här var det Transtrands Hembygdsförening, Olnispa Bystuga och Sälens Byautvecklingsgrupp som arrangerade nationaldagen som var mycket välbesökt.

I Rörbäcksnäs firade man nationaldagen vid Folkets Hus och här hade man bland annat live-musik med Eva-Lena Landmark och Björn-Erik Stöa och det förekom också en del andra aktiviteter och det var Folkets Husföreningen i Rörbäcksnäs som stod bakom arrangemanget.

Mer läsning

Annons