Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad välgörenhetsfest

Det blev en rivstart för välgörenhetsfesten Hjälptill.nu, på Galaxen i l lördags.
Barnfamiljer strömmade in redan på förmiddagen för att ta del av allt som erbjöds.
– Jag är helt mållös, säger Martina Bergman, en av arrangörerna.

Det började med att André Lindemo kläckte idén med en musikgala där alla intäkter skulle gå till behövande familjer i Borlänge.

– Jag spann vidare med tanken att samla föreningar och andra goda krafter i Borlänge med omnejd för att få till en rolig familjedag. Det känns helt underbart att vi fått ihop 30 utställare, föreläsare, musiker med flera som ställer upp helt ideellt, säger Martina Bergman som tillsammans med André Lindemo och Lena Lagestam arrangerade tillställningen.

Ponnyridning, ansiktsmålning, trollkarlar och målarstuga var några av sakerna som kunde upplevas under dagen. Kvällens aktiviteter gick sedan i musikens tecken, där ett 20-tal band kunde avnjutas i samband med en tvårättersmiddag.

Madelene Larsson var en av de som sökt sig till evenemanget på lördag förmiddag:

– Jag tycker det är ett bra initiativ. Allting är billigt eller till och med gratis, bra för de som kanske inte har så bra ekonomi. Jag hoppas detta kan bli varje år, säger Madelene.

Alla intäkter under lördagen går till familjer i Borlänge som behöver stöd. Mat och hygienartiklar är exempel på sådant som kan bli ett extra tillskott för behövande.

– Jag är helt mållös när jag ser att det är ett sådant stöd och positiv anda. Målet är att detta blir en tradition, avslutar Martina Bergman.