Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad start på tjejpromenader

Lite spända var de allt. Hur skulle deras initiativ tas emot? Visserligen hade de fått positiv respons på Facebook men ändå.
Men Sara Elfberg och Johanna Lindberg verkar vara rätt ute av premiären att döma.

– Vi är jättenöjda, sa de med en mun innan det var dags för den första gemensamma måndagspromenaden, som lockade 14 deltagare.

Ni kanske kommer ihåg hur det var.

När det var dags att inom ramen för skolarbetet på ABB-gymnasiet hitta ett företagskoncept beslöt sig 17-åriga Sara och Johanna att göra det tillsammans. Och idén de kom upp med var att lansera motionspromenader i grupp för tjejer och kvinnor och de gjorde det under namnet Shape up.

– Jag tycker det är ett väldigt bra initiativ, sa Elisabeth Sandberg, en av deltagarna i premiären.

Hon brukar vara ute och gå med sin hund, som är ett gott sällskap i mörkret. Men är hon ensam kan det upplevas lite otryggt ibland så tillsammans med andra känns det betydligt bättre.

– Jag tänker hänga på i fortsättningen också, sa "Bettan" Sandberg.

För varje måndag klockan 19 är det samling vid gångbrofästet för en timslång promenad i snabb eller långsam grupp.

– Ikväll går vi runt ABB men vi kommer att hitta på olika slingor, förklarade Johanna.

Efteråt bjöds premiärdeltagarna på värmande dryck med tilltugg.

Eftersom skoluppgiften var att starta ett affärsdrivande företag tar tjejerna 25 kronor per gång och 300 kronor för hela vårterminen, vilket premieras med en presentpåse till ett värde av 400 kronor.

Men pengarna hamnar inte i deras egna fickor utan ska gå tillbaka till deltagarna i form av gemensamma aktiviteter en gång i månaden.