Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad säsongsstart för Idre Fjäll

När julhelgen gick över i mellandagarna bröt solen igenom och bjöd på underbara förhållanden i fjällen med djup mjuk pudersnö och perfekta förhållanden för skidåkning.
– Vi har nu helt fullbokat, konstaterar Jocke Johansson, VD på Idre Fjäll, som fått uppleva en riktigt bra inledning på säsongen.

Annons

Det har fallit massor av snö över Idre och de nordligaste dalafjällen, men det är lätt och kallpudersnö som lockar till offpistskidåkning på sydsidan där risken för laviner är mindre än vid branterna i nord. På Idre Fjäll är det en två på den femgradiga lavinvarningsskalan och det betyder måttlig risk för laviner.

– Perfekta förhållanden, konstaterade hela familjen Kjellberg från Stockholm. De kombinerar julhelgen i stugan på fjället med att också låta pojkarna Ville och Filip vara med och träna slalom med Idres ungdomar, något som blir alltmer populärt bland många av de återkommande gästerna på Idre Fjäll med ungdomar som tävlar alpint.

Efter en vecka med snöfall och många minusgrader så kom solen fram på torsdagen och då sjönk temperaturen ytterligare, men samtidigt steg humöret hos julgästerna som njöt av det annalkande ljuset och de perfekta skidförhållandena.

Det återupplivade längdskidspåret Fjället Runt har blivit ett flitigt använt skidspår för många som numera väljer att kombinera den alpina skidåkningen med längdåkning.

Lagom till jul fick också Idre Fjäll ett statligt bidrag till företagsutveckling på 167 500 kronor genom ett beslut i Länsstyrelsen, det för at täcka investeringar på totalt 670 000 kronor för att återupprusta det klassiska längdskidspåret.

– Det har varit ett efterfrågat skidspår och nu finns det åter på plats, även om vi fått dra om det en hel del efter den senaste utbyggnaden av skidåkningen på fjällets ostsida, säger Jocke Johansson.

Annons