Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad höstmarknad i Malungs centrum

Två fina höstdagar, många människor ute bland marknadsstånden och nöjda marknadsknallar. Så kan man sammanfatta helgens höstmarknad i Malung som blev riktigt lyckad.

Annons

– Det här är tredje året jag är med på marknad i Malung och det har nästan alltid varit bra affärer. Den här höstmarknaden har varit riktigt bra, konstaterade Smålandsknallen Bo-Göran Johansson som sålde arbetskläder och gjorde goda affärer.

De handlare som tidningen var i kontakt med hade uteslutande lovord över höstmarknaden i Malungs centrum. Till detta bidrog förstås i hög grad det fina vädret som gjorde att mycket folk kom ut.

Ett drygt 100-tal marknadsknallar hade slagit upp sina stånd och på parkeringen norr om centrum var det tivoli.

– Jag har fått uteslutande positiva omdömen av handlarna. Tivolit har också gått bra, sa Malungs marknadsgeneral Evert Ryen då han på söndagseftermiddagen summerade höstmarknaden.

Enda större plumpen i protokollet var skötseln av de offentliga toaletterna. Den lämnade en del i övrigt att önska, och snuskiga toaletter är dålig reklam som det dessutom är ganska enkelt att undvika med regelbunden tillsyn.