Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad höstmarknad

Det blev en lugn och städad höstmarknad i Rättvik.
Polisen hade inga allvarligare händelser att rapportera och marknadens ordningsvakter hade visserligen rapport om två stulna dagskassor, annars kunde marknaden genomföras enligt planerna och marknadsgeneral Magnus Wikman är nöjd.

-Det har varit lugnt och bra stämning här i helgen, säger marknadsgeneral Magnus Wikman och har väderleksrapporten framför sig som hade lovat sol även på söndagen.

-Vi får vara nöjda och det är vi, även knallarna. Det har varit en mycket bra marknad, men vi kommer inte över 100.000 i antal besökare under våra tre marknadsdagar, säger Magnus Wikman.

Vårmarknaden var vädermässigt hemskt för knallar och marknadsbesökare.

-Det snöade både fredagen och lördagen under vårmarknaden och med tanke på det gör det inte så mycket att det regnade under söndagen under höstmarknaden.

För att hjälpa människor hitta rätt finns marknadsvärdar, MC-värdar och ordningsvakter. Totalt har marknadsorganisationen cirka 40 personer i tjänst under marknadshelgen.

-Även under nätterna har vi marknadsvärdar i tjänst, säger Margnus Wikman.

-Besökarna tycker det är välorganiserat och tryggt här och det är både vår organisation och alla föreningar i Rättvik som bidrar till det. Föreningar i kommunen arbetar bland annat med parkeringar, sätter upp marknadsstånd och städar. Tillsammans tjänar föreningarna över en miljon kronor på att arbeta under en marknad. Det är för många en viktig inkomstkälla. För oss är det viktigt att organisationen som helhet fungerar bra och att vi kan erbjuda hög service, säger marknadsgeneralen.

Vakthavande befäl vid Dalapolisen Carina Nilsson bekräftar att marknadshelgen i Rättvik varit mycket lugn i år.