Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad dans – med fikabröd som gjorde dubbel nytta

/
  • Lördagens dans för funktionshindrade lockade omkring 70 personer till Kulturhuset Svanen på Hagalund i Borlänge.
  • Angelica Sjöholm (till höger) var väldigt nöjd med lördagens dans.
  • Arrangören Angelica Sjöholm under en svängom på dansgolvet.
  • Många glada miner på dansgolvet i Kulturhuset Svanen.
  • Detta var andra gången som Angelica Sjöholm höll en dans för funktionshindrade i Borlänge.
  • Utöver den vanliga dansen fick de som ville även prova på att dansa zumba.

Även den andra dansen för funktionshindrade som arrangerades i Kulturhuset Svanen blev lyckad.
– Det var en jättekul dag, säger arrangören Angelica Sjöholm.

Annons

Dansbandet PopNix spelade upp till dans i Kulturhuset Svanen på lördagseftermiddagen. Angelica Sjöholm arrangerade sin andra dans för funktionshindrade i Borlänge. Hon har tidigare anordnat två danser i Falun.

– Det gick bra, bra stämning och mycket folk. Och PopNix var jättebra, precis som vanligt. Jag såg många nya ansikten på dansen men även en hel del som har kommit på de tidigare danserna och nu kom och dansade igen, säger Angelica Sjöholm.

Dansen på Alla hjärtans dag i vintras lockade omkring 100 besökare.

– Jag vet inte exakt hur många som kom den här gången, men det var lite färre. Kanske 70 personer totalt, säger Angelica Sjöholm.

De som ville fick prova på att dansa zumba.

– Det blev väldigt varmt i lokalen. Det var svårt att svalka oss, men vi fick försöka göra så gott vi kunde, det var riktigt roligt, säger Angelica Sjöholm.

Kommer det att bli fler danser?

– Det tror jag absolut. Jag har ju hållit två danser i Falun och två i Borlänge nu. Men jag har inte bestämt några datum ännu. Det finns ju något som heter länsdanserna som hålls i olika kommuner varje gång, så jag försöker att undvika att krocka med de danserna. Därför har jag kört februari och augusti i Borlänge och det blir nog februari nästa gång, säger Angelica Sjöholm.

Den 7 september klockan 15.00 håller hon ett prova på-tillfälle för zumba gold. Även detta sker i Kulturhuset Svanen, där hon sedan kör i gång en kurs på tio tillfällen.

– Det blir en zumba gold-kurs i Borlänge och så en i Falun. Det blir fullt upp för mig i höst, men det är ju så himla roligt att dansa, man blir så glad av det, säger Angelica Sjöholm.

Vid dansen i februari fick hon napp på en medarrangör till zumbakursen.

– Olivia Personlig Assistans är med som medarrangör. De var här på dansen i februari och tyckte att det var så kul att de absolut ville vara med och arrangera kursen, säger Angelica Sjöholm.

Under lördagens dans serverades fika i foajén. Och fikabrödet som blev över kom till nytta.

– Jag skänker fikabrödet som blev över till RIA i Falun. Det har jag gjort även vid de tidigare danserna. Det känns bra att fikabrödet kommer till nytta dubbelt upp, säger Angelica Sjöholm.

Fotnot: Fotografen Andreas Bertilsson delade med sig av sina dansbilder i Facebookgruppen DT Nära. Gå gärna med i gruppen och dela bilder och kom med tips på vad DT ska skriva om.

Annons