Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad cup med avslutande hemmaseger

/
  • Vinnare. Malungs F15 lag 1 vann cupen efter en rafflande final mot Grue IL från Norge.

Annons

- Det enda som inte klaffade i år var vädret, annars har vi bara fått lovord från ledare och spelare som varit här, säger Åke Rangedal och fyller i att det är de cirka 250 funktionärerna och den goda servicen som gör att Skinnarcupen är lite av ett unikum bland liknande cuper.

Årets cup var den 29:e i ordningen, nästa år är det jubileum då kommer Malungs IF att bjuda på något extra.

- Vi kommer först och främst göra en utvärdering av cupen och så måste vi se hur vi ska göra för att locka fler lag till nästa år. Riktigt vad vi kommer göra har vi inte bestämt ännu men vi måste ju fira att det är jubileum, säger Åke.

62 lag i åtta olika årsgrupper gjorde upp om den åtråvärda Skinnarcupsbucklan. Malung fanns representerade i sex av dem. Det lag som det gick allra bäst för var Malungs F15 lag 1. Tjejerna förlorade bara en match under det inledande gruppspelet mot det norska laget Grue IL. Det var en jämn historia som Malung förlorade med uddamålet.

I semifinalen tog man sig an Brage och vann en tät match med 2-1. I finalen väntade sedan just Grue IL, det enda lag man örlorat mot hittills.

Och det var en mycket spännande match som bjöds. Malung tog ledningen tidigt och hade stundtals ett mycket bättre spel men Grue kontrade och hade farligheter vilket gjorde att segern inte kändes helt självklar. Men Malungs backlinje och mittfält spelade tätt och Malung kunde till slut vinna med 1-0.

Malungs P14 lag gjorde också en väldigt bra cup där man hamnade i semifinal mot Brage som senare vann cupen. Malungs P13 lag slutade dock 3:a.

RESULTAT:

P11: 1) Hagaström SK, 2) Sundborns Goif, 3) IF Tunabro, 5) Malungs IF

P12: 1) Forshaga IF, 2) Slätta SK, 3) Sundborns Goif.

P13: 1) Falu BS, 2) Edsvalla IF, 3) Forshaga IF.

P14: 1) IK Brage, 2) VästerFärnebo AIK, 3) Malungs IF.

F11: 1) Slätta SK, 2) Öna SK, 3) Malungs IF.

F12: 1) Slätta SK, 2) IFK Mora FK, 3) Samuelsdals IF, 5) Malungs IF

F13: 1) QBIK, 2) Moelven IL, 3) Strömsbro IF.

F15: 1) Malungs IF lag 1, 2) Grue IL, 3) IK Brage, 8) Malungs IF lag 2.

Mer läsning

Annons