Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade till sig flera fordon

En man i 50-årsåldern har åtalats för flera fall av bedrägerier. I november köpte, eller uppgav sig vilja köpa en personbil, i Vansbro. Enligt åtalet skulle mannen betala 18500 kronor för bilen. han fick säljaren att överlämna bilen till honom, men några pengar fick aldrig säljaren.

Samma sak gjorde han i Norrköping och även där överlämnade säljaren bilen till 50-åringen utan att ha fått några pengar. Även detta bedrägeri inträffade i november förra året och den bilen var värd 13000 kronor.

Ett tredje bedrägeri hade också genomförts i Hovmantorp, men där handlade det om en husvagn för 20000 kronor som mannen skulle köpa, även denna fick han med sig utan att överlämna några pengar.

Vid samtliga affärer har det upprättats köpehandlingar och av förundersökningen framgår det att mannen aldrig har haft någon möjlighet att fullfölja de affärer han gjort. Det framkommer vidare att de gärningar han nu ställs till svars för har han begått med uppsåt.