Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade män fick ingen läsplatta – Hedemorakvinna fick dagsböter

Två män ville köpa en läsplatta av en Hedemorakvinna.
Någon läsplatta fick de dock inte, däremot fick kvinnan böter för bedrägligt beteende.

En kvinna i 30-årsåldern, bosatt i Hedemora kommun, annonserade på Blocket att hon sålde en så kallad läsplatta. Två män, bosatta i Skåne och Södermanland, nappade på kvinnans annons.

Kvinnan uppmanade de båda männen att föra över köpesumman till hennes konto. Den ene mannen betalade 550 kronor och den andra 570 kronor. Någon läsplatta fick de dock aldrig, den hade kvinnan redan sålt till en annan person.

Den ene mannen blev lurad att sätta över pengarna till Hedemorakvinnan i oktober i fjol och den andre mannen råkade ut för samma sak månaden efter.

Under förhör har kvinnan erkänt brotten. Falu tingsrätt dömer kvinnan för två fall av bedrägligt beteende. Hon döms att betala 120 dagsböter á 50 kronor. Hon ska även betala tillbaka pengarna som de både drabbade männen hade fört över till henne.

Dessutom ska hon betala 500 kronor till Brottsofferfonden.