Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundmarks nattarbete

Två matcher och 16 insläppta mål.
Det fick IBF Faluns tränare Andreas Lundmark att "jobba hela natten".
– Det blev en natt med mycket videoanalys. Jag satt uppe till sju i morse (läs måndag morgon), säger han.

Annons

IBF Falun tillhör favoritlagen i Superligan, men i säsongsupptakten har laget underpresterat.

Två matcher, mot Linköping och Pixbo, har resulterat i bara en poäng och 16 insläppta mål.

Att laget producerat 14 mål framåt har inte varit tillräckligt.

– Någonstans åtta–tio insläppta mål på de här två matcherna skulle ha varit godkänt och med 14 gjorda mål så ska vi ha med oss sex poäng.

Vad är det som inte fungerar i försvarsspelet?

– Vi har inte tajmingen i försvarsspelet. Det ska klicka mellan fem utespelare och målvakt, men det har det inte gjort. Mot Pixbo är det ju också tre avslut från halva plan som går igenom oss.

Hur gör ni för att lösa problemet?

– Vi har jobbat med det i dag (läs i går) på träningen och nu har vi en vecka på oss inför matchen mot Warberg att hitta en lösning. Det är en ovan situation för oss att vara favoriter. Man måste alltid in och göra jobbet och där har vi slarvat lite.

Backen Marcus Kindström, som skadade höger knä på försäsongen, har magnetröntgas och fått ett relativt positivt besked kring skadan.

Korsbandet, som befarades vara avslitet, är "bara" uttänjt. Däremot var ett ledband avslitet.

– Det kan bli så att vi tvingas operera ledbandet, men jag ska prova att köra rehabträning och i bästa fall kan jag vara tillbaka till jul, säger Kindström.