Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundén tränar Gais

På tisdagen avslöjade Borlängebördige Jonas Lundén, 31, att Gais skulle hitta en intern lösning efter avhoppade tränaren Jan Mak.
På onsdagen presenterades Benjamin Westman – och Jonas Lundén.
– Det var spelarnas önskemål, säger Lundén.

De flesta hade säkert tippat Kjell Pettersson eller Roland Nilsson när Gais skulle omstrukturera internt.

Att U21-tränaren Benjamin Westman skulle ta över och få ungdomsakademins sportchef Jonas Lundén som assisterande tränare överraskade.

– Det är klart jag ställer upp. Det gäller att gjuta mod i truppen och få in lite glädje de sista omgångarna, säger Lundén.

Så sent som för 11 månader sedan spelade Lundén i Gais, men att det skulle vara något negativt för ledarrollen att vara för mycket av "en i gänget" håller han inte med om.

– Jag tror att det var just därför de ville ha in mig. Jag har ändå fått lite distans till det, och sen vill jag betona: Jag är ingen tränare och jag har inga ambitioner att bli tränare. Jag är med för att stötta spelarna så de ska ha så roligt de kan i den situation vi är.

– Jag tänker inte springa och låtsas att jag leder laget. Benjamin är otroligt duktig och får styra träningarna, jag är bara med för att stötta, säger Jonas Lundén.