Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundén mitt i Gais-krisen: "Det är mycket frustration"

Sportchefen Mats Persson slutade. Norrköping vann med 7–2 vilket fick tränaren Jan Mak att gå samma väg, och supportrarna gick till attack mot laget vid Gaisgården.
Det har varit en turbulent inledning på veckan för allsvenska tabelljumbon.
Nu ger Borlängebördige Jonas Lundén sin syn på saken.

– Det är mycket frustration eftersom det inte har gått som vi trott och tänkt oss. Många engagerar sig i Gais, men det var inte frågan om någon stormning. Det har blivit lite uppförstorat i media.

– Jag och vår klubbchef Leif Gjulem åkte ut dit före spelarbussen anlände och svarade på frågor. Det var många som hade bra frågor, säger Lundén till DT-sporten.

Efter att ha avslutat spelarkarriären efter förra säsongen tog Lundén klivet till att bli sportchef över ungdomsakademien samt en länk mellan spelarna och de styrande i klubben.

– Det har faktiskt blivit ännu bättre än jag tänkt mig. Nu är det klart att vi hamnar i Superettan nästa år, så vi ska utvärdera allt efter säsongen, vilka personer och roller som blir kvar och vilka som försvinner.

Vilka anledningar ser du till att Gais hamnat där ni är i dag?

– Det är så många faktorer bakom som gör helheten. Det finns dem som trott att det skulle gå lättare än det gjort. Vi blev femma i fjol och har haft i stort sett samma lag i år. Börjar det dåligt och någon inte gör jobbet så blir det så här. Det går inte att peka på en tränare eller enskilda spelare.

– Vi får sätta oss ner efter säsongen och utvärdera vad som gått fel, och vi kommer nog hitta flera orsaker.

Vem som tar över Gais de sista fem omgångarna blir klart under tisdagseftermiddagen.

– Det blir en intern lösning. Mer än så är inte bestämt. Du får titta på hemsidan så ser du vilka kandidater som finns.

Bland dem finns bland annat Roland Nilsson och Bragebekante Kjell Petersson.

– Nu handlar det mest om att avsluta säsongen med värdighet.