Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå rustar sig för kamp i domstol

Annons

Luleå hockey ska kalla in ett juridiskt ombud med anledning av Renberg-Obolaffären _ trots att det inte finns någon formell stämningsansökan inlämnad.

Luleå hockeys ledning har fått i uppdrag av styrelsen att samla ihop all tänkbar information om klubbens samröre med finansbolaget Obol, och vilka eventuella kopplingar som finns mellan Obol och spelar- och sponsorkontrakt under årens lopp.

Till exempel ska före detta klubbdirektörerna Johan Strömwall och Jörgen Eriksson höras av klubben, liksom före detta ordföranden som Eje Eriksson, och Sture Karlsson.

Någon stämning från Mikael Renberg mot sin gamla klubb har ännu inte lämnats till Luleå tingsrätt. Renberg planerar att stämma klubben på flera miljoner kronor som den före detta lagkaptenen i Luleå anser att klubben är skyldig honom.

Bakgrunden är att klubben placerat Renbergs pensionspengar i Obol, utan att han själv tagit initiativ till det, enligt honom själv. Pengarna betraktas som förlorade till följd av turbulensen kring Obol och finansmannen Bo Johansson.

Det före detta NHL-proffset berättar, via ombud, för TT att han kommer att hålla en presskonferens på tisdag i nästa vecka, och lär där informera hur han tänker gå vidare med krav.

Luleå räknar med att kunna presentera sitt juridiska ombud på torsdag eller fredag denna vecka.

Frågan är om Luleå hockey riskerar att gå i konkurs om Renberg vinner i tingsrätten, och det leder till att ytterligare före detta Luleåspelare kräver klubben på pengar som förlorats i Obolhärvan.

TT

Mer läsning

Annons